Efter The Zone – Warriors

Resultat och referat

(Skrivet ur minnet, reservation för eventuella fel)

Kristoffer Källgren vann på decision mycket tack vare starkare brottning. Simon Sköld fick få tillfällen att visa vad han kan stående, och fick försvara sig större delen av matchen.

Fransmannen Jeremie Moreau ville stå upp men hamnade snart på rygg med Christopher Wassberg över sig. Göteborgaren förbättrade sin position och kunde till slut slå till sig en TKO efter knappt fyra minuter.

Ali Ameziane och Kristoffer Murén såg jämnt matchade och hungriga ut, men matchen fick brytas innan början på rond två på grund av ett cut i Mezianes panna.

Michael Höjermark jobbade bra med nedtagningar och grappling inledningsvis, men fastnade i en stående duell senare i matchen där hårdslående Damir Hadzovic hade klar fördel. Matchen bröts i mitten av tredje ronden på TKO. Höjermark fick uppsöka sjukhus efter matchen, men återhämtade sig snabbt.

Nerijus Slepetis blev nedplockad och utstrypt på drygt två minuter av Max Hederström.

Frodi Hansen och Christoffer Svensson krigade tiden ut. Matchbilden bestod mest av distansboxning som ibland till publikens glädje övergick i vild slagväxling mot buren. Hansen fick ett knä i skrevet i första ronden vilket kostade Svensson en poäng. I tredje ronden försvann ytterligare ett poäng efter ännu ett knä som bedömdes ha tagit i skrevet på dansken. Svensson, medveten om att han var hopplöst efter på poäng, kämpade som besatt in i det sista men kunde inte avsluta.

Ivan Gluhak öste svingar mot Mats Nilsson, men blev nedtagen och fick klappa på en rear naked choke efter en kort men intensiv match.

Tommy Blom skadade sig tidigt och fick rejält med stryk stående av Pavel Pimenov. Den kompakte ryssen flashade med snurrande bakåtsparkar och kraftfulla svingar, och hade ett hyggligt giljotinförsök. Blom fick ta emot rejält med lowkicks, träffar mot sitt skadade revben och fick dubbla blåtiror av astormningen. I rond två kunde svensken till slut få ner matchen till marken, och avgöra med slag mot den utmattade Pimenov. En match som många kallade galans bästa efteråt.

Martin Svensson kom med en genomtänkt gameplan och tog hem en decision på sin strategi. Brassen Mauro Salmao lyckades få matchen till canvasen i varje rond, men fick spendera betydligt längre perioder med att hantera Svenssons arsenal av slag, sparkar och knän stående.

Danijel Dzebic matchade upp väl med Victor Cheng, men fick framför allt försvara sig. Göteborgaren fick slita hårt för sina nedtagningar och mötte tekniskt motstånd på marken. I slutet på rond två, med bara tolv sekunder kvar, kunde Cheng till slut koppla ett avgörande armlås.

August Wallén besegrade Chris Greig och gick från clinch till nedtagning, till ryggen och rear naked choke på en dryg minut.

Resultat och referat

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer