Nya beslut från Kampsportsdelegationen

Den 9 september hade Kampsportsdelegationen möte och tog beslut om att ge tillstånd i tre ärenden. De gav tillstånd till en tävling i Europeisk historisk fäktning, diplomthaiboxning för 12-15 åringar och att Svenska MMA Förbundet har fått ett tillsvidaretillstånd att arrangera matcher i amatör MMA. Besluten finns ännu inte offentligjorda på Länsstyrelsens hemsida, men besluten är tagna.

Fighter Magazine ringde upp Länsstyrelsen i Örebro och fick fram följande information.

Göteborgs Historisk Fäktskola har fått tillstånd att arrangera en turnering i Historisk Europeisk kampidrott. Tävlingen kommer att hållas i Mölndal.

Muay Thai Förbundet har fått tillstånd att arrangera diplom Muay Thai. De har mer eller mindre kopierat reglerna för diplomboxning, vilket innebär att de tävlande inte får slå hårt. Tillståndet avser två klasser:
Klass A (14-15 år) matchtid 3 x 2 min och Klass B (12 -13 år) matchtid 3 x 1,5 min.

Svenska MMA Förbundet har fått reglerna för amatör-MMA godkänt. Beslutet bygger på det tillstånd som redan finns för MMA. Det som skiljer sig kan man säga är en skärpning av reglerna för profesionell MMA. Amatör-reglerna innebär att utövarna skall bära benskydd, matchtiden är 2 x 5 min (med 90 sekunders vila mellan ronderna). Man ger SMMAF ett tillsvidaretillstånd för att arrangera tävlingar med amatör-MMA regler ”för att man har skött sig så bra”, säger Karin Sliwinska på Länsstyrelsen.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer