Mats Nilsson i titelmatch

Mats Nilsson från Kaisho i Helsinborg går titelmatch på galan CAGE Challenger den 18 september i Riihimäki, Finland. Matchen går i mellanvikt. Han möter den regerande mästaren Timo Suhonen som har 10-1-1 i fight record.

Mats Nilsson är obesegrad i professionell MMA och har ett record på 4 vinster och 1 oavgjord match. Han har slagit Magnus Jycken Cedenblad på The Zone FC Dynamite den 25 april.

Nyligen blev han tilldelad brunt bälte i BJJ.

Suhonen å andra sidan är ingen duvunge och har 10 vinster på 12 matcher och har besegrat svenska Matti Mäkelä från Pancrase Gym så sent som den 28 februari i år. Enda plumpen för Suhonen var 2007 mot Mikko Suvanto, en av Finlands absolut bästa mellanviktare, men därefter har det blivit 4 vinster varav tre på TKO.

Main event på galan blir alltså mellan Mats Nilsson och Timo Suhonen i -84 kg.

Fighterpodden avsnitt 43: Vi pratar med Anna Astvik, Jeanpier Basauri och Babak Ashti inför Superior Challenge 18

Kommentarer