Betydelsefull stämma för SBK

I helgen hålls förbundsstämma i Svenska budo- och kampsportsförbundet (SBK). De stora frågorna blir förslaget på omorganisation, nya sporter och en nästan helt ny styrelse. Stämman kan vara den mest betydelsefulla sedan förbundet skapades, med möjlighet till stora förändringar för svensk kampsport.

En kort sammanfatnting av vad som väntar i helgen på stämman:

Endast kassören i SBK ställde upp för omval i år, vilket innebär att förbundet efter helgen har fem nya namn i styrelsen. Aikidoprofilen Stefan Stenudd kandiderar till posten som ordförande.

Omorganisationen som ligger på förslag, skulle innebära att varje idrott kan skapa ett underförbund. Det skulle i sin tur göra de enskilda idrotterna mer självständiga, där de själva satte regler och riktlinjer för sin verksamhet.

Thaiboxning står efter lång tid som fristående idrott, näst på tur att komma med i förbundet.

Två stora och populära stilar, kyokushin och brasiliansk jiu jitsu (BJJ), vill få erkännande som egna idrotter. De är i nuläget betraktade som en del av karate respektive ju jutsu.

En mer detaljerad beskrivning av vad som väntar på stämman, är beskriven med motioner och propositioner på nedanstående länk:

http://www.budo.se/nytt2008/infor_stamman.shtml

Fighterpodden avsnitt 49: Vi snackar med Jack Hermansson om matchen mot Jacare, samt med Babak Ashti och Pannie Kianzad inför Superior Challenge 19

Kommentarer