MMA vs. boxning

På Rinkeby Tensta box open (RTBO) nu i helgen, blir det en superfight mellan en MMA-utövare och en framstående boxare. Alexander ”The mauler” Gustafsson snörar på sig boxningshandskar för en match mot regerande supertungviktsmästaren David Loy.

RTBO är en turnering i amatörboxning som kommer att pågå under hela helgen, fredag till söndag. Tävlingen har genererat stort intresse med 220 anmälda deltagare, inklusive utländska gäster och framstående svenska namn som Anna Laurell.

Under tävlingsdagarna ska det även bli en ovanlig fight mellan stilar. Alexander Gustafsson är visserligen boxare ifrån DIF i grunden, men mer känd ifrån sina burfighter. Presenterad på tävlingen som ”MMA:s store”, möter han en mycket meriterad boxare i David Loy. Loy är Sveriges regerande supertungviktare som senior och numera bosatt i Berlin, där han tränar med proffsboxarna på Sauerland.På Rinkeby Tensta box open (RTBO) nu i helgen, blir det en superfight mellan en MMA-utövare och en framstående boxare. Alexander ”The mauler” Gustafsson snörar på sig boxningshandskar för en match mot regerande supertungviktsmästaren David Loy.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer