Gustafsson boxades igen

Alexander ”The mauler” Gustafsson är mest känd ifrån MMA där han gått 12-0-0, varav 7-0-0 som proffs. Gustafsson började dock sin fightingkarriär i boxning. I helgen tävlade han igen på bekanta gamla regler, och höll ringrosten borta inför nästa fight i MMA.

Helgen 24-25 januari avgjordes KP Cup A-klass boxning i Uppsala med Alex  Gustafsson på deltagarlistan, och han kunde vid helgens slut kvittera ut en guldmedalj för segern i supertungvikt.

I första matchen ställdes Gustafsson mot BK Kellys Fredrik Kärnä, en match som avslutades i tredje rond efter att Kärnäs corner kastat in handduken. I finalmatchen väntade norske Tom Johansen, även denna match slutade i tredje ronden efter att domaren avbrutit matchen.

Om inte andra matcher dyker upp på vägen för den aktive Gustafsson, syns han nästa gång på The Zone FC Dynamite som hålls i Göteborg 25 april.

Obesegrade MMA-fightern Alexander Gustafsson hittade tillbaka till sina rötter i boxning och gick en turnering i Uppsala i helgen. Det slutade med en guldmedalj efter att ha avslutat sina motståndare.

27 januari, 2009 – 05:56

Villkor för kommentarer

Kommentarer hämtas in från Facebook och är inte en del av fightermag.se. Om du väljer att kommentera är du själv ansvarig för vad du skriver. Du måste följa gällande lagar samt visa respekt och hänsyn till andra. Din kommentar kan när som helst modereras eller tas bort.