Efter WEC 38

Stora namn på Affliction tog åt sig all uppmärksamhet i helgen. Men om man endast ser till vad matcherna gav i form av tempo och underhållning, kunde WEC rakryggat konkurrera med kändisarna. 10 matcher avhandlades snabbt, med flera spektakulära avslut på vägen.

Mötet mellan mästaren Jamie Varner och tidigare obesegrade utmanaren Donald Cerrone, var i nästan fem ronder allt man kan begära av en titelfight. Varners kontrollerade boxning kolliderade med den långe Cerrones oortodoxa attacker, och när champen la in sin brottning i ekvationen, jobbade utmanaren med submissionattacker ifrån sin guard. Det var fullt ös i högt tempo, jämnt och hårt hela vägen, tills ett litet snedsteg tog luften ur showen. Med endast två minuter kvar, träffade en otillåtet knä Varner i ansiktet. När matchen inte kunde återupptas, gick beslutet till domarna som lät mästaren behålla bältet på split decision. Det snöpliga slutet drog ner massiva burop ifrån publiken, och en rematch annonserades redan innan de två hade lämnat buren.

För alla nostalgiska fans av forne UFC-mästaren Jens Pulver, blev det en tragisk kväll att beskåda. ”Lil’ evil” försökte pusha på mot sin nemesis Urijah Faber, men tog emot ett hårt kroppsslag en minut in på matchen. Dubbelvikt och snubblandes försökte Pulver hänga kvar, men ”California kid” var skoningslöst efter honom med mer slag. En giljotin avslutade jobbet redan vid 1:34. Pulver har nu gått 1-5 i sina senaste, och legendstatus till trots är det svårt att tro på fler mirakulösa comebacker.

Faber lär ha tittat lite extra på konkurrenten Jose Aldo, som verkligen bjöd på en uppvisning. Den explosive brasilianaren gav en lektion i varierad thaiboxning mot hemmafavoriten Rolando Perez, med imponerande snabbhet i sina attacker. Ett perfekt timat knä avgjorde med någon minut kvar på första ronden. Den lovande fjäderviktaren borde vara given utmanare om titeln inom kort.

I en annan actionfylld match jagade lättviktaren Ben Henderson submissions på Anthony Njokuani, och fann till slut en strypning i början på rond två.

Edgar Garcia imponerade i en welterviktsmatch med att knocka japanske veteranen Hiromitsu Miura redan efter en dryg minut.

Scott Jorgensen steg i rankingen för bantamviktare, efter att ha funnit läge för en tight giljotin som avslutade Frank Gomez efter en dryg minut.

Danillo Villefort vann på TKO i mitten på första ronden mot Mike Campbell.

Dominick Cruz tog hem en decision mot Ian McCall.

Blas Avena avslutades på TKO i början på rond två av hårdslående Jesse Lennox.

Charlie Valencia vann på decision mot Seth Dikun.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer