Internationell debut för the mauler

Alexander Gustavsson fightas i en unik turnering i Dubai.

Normalt sett skulle det vara svårt för en fighter att komma undan med ett smeknamn som ”the mauler”. Lite överdrivet dramatiskt sådär. Men för 21-årige Gustavsson ifrån Stockholm Shoot kan det vara på plats med ett undantag.

Den före detta amatörmästaren i boxning har på mindre än två år samlat ihop ett record av 5-0 som amatör och 3-0 som proffs. Av dessa åtta matcher har Gustavsson sex gånger slagit ut sin motståndare i första ronden.

De som såg Farbod Fadami efter matchen på The Zone, eller Mikael Haydari efter matchen i Finnfight, delar nog uppfattningen att ”the mauler” har ett rättvisande smeknamn om något.

Nu har tiden kommit för en stor internationell debut för Gustavsson, på den något udda turneringen Fite selector på World Trade Centre i Dubai. På cardet är åtta fighters med, och publiken ska få nöjet att matcha vem som möter vem (därav namnet på galan). Ett upplägg som knappast tidigare har använts på sanktionerade tävlingar. Reglerna är minsta tänkbara, UFC-regler plus fotbollssparkar och stampning är tillåtet.

De åtta som tävlar är:

– Michael Knaap
– Andre Fyeet
– Kristov Kulak
– Christian M’Pumbu
– Florian Muller
– Alexander Gustafsson
– Alexey Veselovzorov
– Nikolai Onikienko

Galan hålls 13 mars.

Text: Andreas Bruzelius

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer