Ali intresserad av returmatch mot Sandell

Den tyska proffsboxningspromotorn Sauerland arbetar för att få till stånd ett returmöte mellan Laila Ali och Ã…sa Sandell på svensk mark. Galan i Globen fick inget tillstånd, men Sauerland har inte givit upp om att arrangera matcher i Sverige.

Enligt Sportbladet har Laila Ali uttryckt sitt intresse för en returmatch, och Ã…sa Sandell vill gärna ha revansch för förlusten i deras förra möte. Sauerland event hade hoppats på att inkludera matchen i samband med den titielmatch i tungvikt man ville arrangera i Globen.



Kampsportsdelegationen sa i onsdags nej till den galan med motiveringen att proffsorganisationen WBA:s regelverk inte uppfyller kampsportslagens krav på säkerhet.



– Vi ska inte stoppa med det här. Nu ska vi sätta oss och arbeta om vår ansökning. För oss är det svårt att förstå varför vi inte fick godkännande nu. Vi har nästan följt lagen mer än vi behövde och har visat upp alla nödvändiga läkarutlåtanden.

– Vi är fast beslutna om att ta proffsboxningen till Sverige och få tillstånd att arrangera en riktig gala under 2007, säger Kalle Sauerland till Sportbladet.

Lyssna på det senaste avsnittet av Fighterpodden!

Kommentarer